Azi a fost despre caprioare

Azi am făcut o excursie în Nara, la doar o oră de mers cu trenul din Osaka. Zona de interes maxim din acest oraș este Parcul Nara. Casă pentru foarte multe temple dar și pentru peste 1000 de căprioare. Aparent căprioarele au domnit dintotdeauna pe aceste meleaguri și au conviețuit cu oamenii, astfel că acum ele se plimbă în liniște și pace prin parc. Cam cum se plimbă la noi porumbeii.

DSC_4394

E o relaxare să stai și să urmărești aceste creaturi simpatice cum își preumblă copitele printre cireșii înfloriți. Turiștii pot cumpăra biscuiți speciali pentru a le hrăni. Sunt un fel de sărățele, iar căprioarele sunt obișnuite să le primească. Dacă nu ești atent te poți trezi cu un nas umed și rece care te împinge dintr-o parte. Au învățat să facă și o plecăciune din cap pentru a primi biscuitele. Cu toate astea nu o să ghiciți care este simbolul acestui oraș…supriză! este chiar căprioara. Găsiți un film aici.

Tot prin parcul ăsta rămâi impresionat de templele și pagodele ce răsar de după câte un cireș. De menționat Templul Todaiji, ce mai mare clădire de lemn ce adăpostește cea mai mare statuie Buddha (aproximativ 15 metri înălțime).

Iar de cireșii înfloriți nici nu mai pomenesc…

 

#HaiCuMine!

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s