Siguranta pe peron!

Mereu pun ceasul la o ora si ma trezesc la alta. Acum macar am o scuza buna: fusul orar.

image

Fac bagajul pe care nici nu am apucat sa il desfac si pornesc catre gara. Mergand urmarit de acelasi troller, raman uimit de cat de curat este Tokyo. Azi noapte nu am vazut mare lucru ca era bezna. Acu e altfel, e lumina si toate strazile curate brici. Acu sincer, nici nu prea am vazut cosuri de gunoi pe strada. Masinile? nu mai zic! Toate stralucesc de curatenie. Trec pe langa santiere in lucru, unde betonierele sunt spalate de noroi si alte materiale inainte sa iasa pe strada. Oamenii astia chiar stiu sa tina curatenia.

image

La gara, ma asez la o coada de vreo 10 persoane. Imediat apare un domn care ma intreaba daca merg in Kyoto sau Osaka. Ii raspund ca Osaka si imi cere permisul de tren. Revine dupa 3 minute cu bilete spte Kyoto. Deh, nu a inteles bine din prima, ii zic inca o data Osaka. Isi cere scuze si revine cu biletele corecte. Cand sa urc spre peron dinspre labirintul de cotloane ale garii Tokyo, era un fel de coada. Domnul care statea aproape paralel cu pamantul sa verifice fiecare tichet si-a cerut scuze pentru intarziere. Intarziere ca am stat la coada 2 minute sa lamureasca un pasager!

image

Se face ora, vine trenul. Azi ne dam cu Shinkansenul! A bagat baiatul viteza, cam 240km/h imi zicea mie accelerometrul. Ma asez la geam, evident, ca sa vad tot ce misca. Pe un panou electronic de pe peron rula acest mesaj “Caution! High voltage! Do not use selfie stick!”

Morala? Nu stiu, ca nu am incercat arogante cu selfie stickul pe peron, dar am auzit de decese cauzate de banale selfiuri pe langa fantani, canioane sau te mai miri ce alte gropi 🙂

image

image

#HaiCuMine!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s