Valencia – ghid turistic

Al treilea oraș mare al Spaniei, după Madrid și Barcelona. Valencia amestecă puțin din spiritul fiecărui oraș spaniol. Este genul de oraș care are ceva de oferit pentru fiecare vizitator al său, fie că vorbim de muzee, arhitectură, plajă, parcuri sau viață de noapte.

Am fost de revelion în acest oraș. Nu am plecat cu așteptări prea mari, ceea ce poate a ajutat ca wow-ul să fie pe măsură.

Când e de mers de fapt în Valencia? Oricând, pentru că în medie temperatura în cele mai reci luni Decembrie și Ianuarie este de 16-17 grade. Eu am avut norocul de a prinde 23 de grade în primele zile din Ianuarie. Cele mai calde luni sunt Iulie-August, cu o medie de 30 de grade.

În funcție de tipul fiecărui vizitator orașul pune la dispoziție atât relaxare cât și agitație. Nivelul de trai este la nivel european, deci cam în jur de 10-15 euro o masa.

Pe partea de evenimente, printre cele mai renumite amintesc Las Fallas care are loc între 15-19 Martie. Evenimentul constă în crearea unor figuri de lemn și hârtie, cu caracter satiric, ce întruchipează în mod ironic politicieni sau vedete. În ultima zi a evenimentului se dă foc acestor statui, moment numit La Crema, pe 19 Martie. Un alt eveniment cunoscut este La Tomatina pe 29 August, bătaia cu roșii, care se desfășoară în orașul Bunol, la 40km vest de Valencia.

Alte sărbători și festivaluri: Moros y Cristianos, 22 Aprilie, în localitatea Alcoi se reproduc cu exactitate bătăliile dintre mauri și creștini. Fiesta de San Juan, 23 Iunie, ce marchează solstițiul de vară. Acest moment este foarte important pentru comunitatea valenciană, iar cele mai bune locuri pentru a asista la spectacolul de artificii sunt Alicante, Denia, Torrevieja și Benidorm. (da știu, am spus că nu dau artificii de revelion. Aparent nu este o sărbătoare atât de importantă cât să merite efortul…sau cine știe ce alte motive or fi)

O să enumăr câteva atracții de nu trebuiesc ratate, sau pe care  nu prea aveți cum să le ratați în incursiunea valenciană. În funcție de perioada de ședere decideți dacă timpul vă permite să le faceți pe toate.

  • Orașul Artelor și al Științei, un complex futurist ridicat de Santiago Calatrava și Felix Candela. Este compus din Muzeul Științelor Principe Felipe, cinematograful Imax și planetariumul L’Hemisfèric, parcul L’Oceanografic, grădina L’Umbracle și Opera Reina Sofia.
  • La pachet vine și L’Oceanogràfic pentru care biletele se pot cumpăra direct de la casieriile din curtea interioară a acestuia. Optați pentru biletul full, cu acces atât la Oceanograf cât și la muzeul științelor.
  • Un alt punct foarte bine cotat este Bioparcul. Din păcate nu am apucat să vizitez acest obiectiv, dar se spune că se spune că parcul este o copie al habitatului savanei Africane și animalele sunt libere fără a exista garduri sau alte constrângeri.
  • Catedrala Valencia. Mulți cred că aceasta adăpostește adevăratul Sfânt Graal. Conține numeroase picturi ce datează din secolul 15.
  • Piața Centrală, inaugurată în 1928, oferă o multitudine de produse atât locale cât și regionale.
  • Printre altele mai avem Llotja de la Seda (Silk Exchange), Torres de Serranos, Gara de Nord, Torres de Quart, Grădinile râului Turia, Plaza de la Virgen, Edificio de Correos sau Primăria. O să vă las să le descoperiți pe cont propriu.

#HaiCuMine !

PhotoCredits: (C)Popa Cristinel 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s